"Floyd" | Single origin kaffe

130 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Det här ett riktigt unikt specialkaffe som kommer från Don Luis Eduardo Campos kaffeodling i Costa Rica. 

REGION: Piedades Sur, San Ramón, Alajuela (West Valley)
ALTITUD: 1.600–1.750 meter över havet
ODLARE:  Luis Eduardo Campos
STORLEK PÅ ODLING:  200 hektar, 15 hektar med kaffe
TYP: Caturra
SKÖRD:  november–mars
PROCESS:  termisk fermentering


Med detta specialkaffe har Don Luis Eduardo Campos använt sig av den så kallade ”termiska processen”.  Efter att kaffebären har blivit delvis tvättade med vatten så hettas bären upp. Värmeexponeringen aktiverar den naturliga nedbrytningen av sockerarter och karamelliserar bönorna något. Den häruppfinningsrika processen ger kaffet en exceptionellt söt och fruktig smak, och man får en rund, balanserad kopp kaffe. 

Bönorna rostas lätt så att toner av kanel, farinsocker, kakdeg och röda äpplen växer fram.

Efter att Don Luis Eduardo Campos tagit sin universitetsexamen år 1984 började han arbeta med sin kaffeodling i Piedades del Sur, Alajuela. Don Luis har alltid letat efter nya och innovativa sätt för att förbättra sin kaffeproduktion. För cirka tio år sedan fick han idén om anaerob fermentering (nästan helt utan syre) med syfte att extrahera de naturligt förekommande smakerna i kaffet via en kontrollerad jäsningsprocess. Efter sex år av forskning och tester var hans anaerobiska kaffe klart.

Den unika smaken och tonerna av de anaerobiska och termiska mikrolotterna kommer från denna speciella process. Det hela börjar med att man handplockar mycket mogna kaffebär som har ett brixvärde runt 26 (brixvärdet mäter sockerhalten). Genom att välja kaffebären när de är som mognast får man en hög sockerhalt!

DEN TERMISKA PROCESSEN
Efter att kaffebären har blivit tvättade till viss del med vatten, så hettas bären upp. Värmeexponeringen aktiverar den naturliga nedbrytningen av sockerarter och karamelliserar bönorna något. Med den här uppfinningsrika processen får kaffet en exceptionellt söt och fruktig smak samt en rund, balanserad ton.