"Frida" | Single origin kaffe

125 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Single Origin kaffe från Mexiko!  
"Mexico Chiapas Bella Vista Café del Pueblo"


Region: Chiapas
Odlare: Rosalba Cifuentes, Mayan Harvest
Altitud: i genomsnitt 1 550 meter över havet
Typ: Bourbon och Typica
Skördeperiod: december–mars
Klassificering: SHG EP
Process: Tvättad 


Kola • Jordnöt • Söt grapefrukt • Mjölkchoklad • Mango


Det här kaffet karakteriseras av en mogen och mjuk smak med söta eftertoner.

Kaffet kommer från Chiapas i sydöstra Mexiko, hem till några av de kända, gamla maya-ruinerna. Det här är en av världens regioner med mest biologisk mångfald, och är en perfekt plats för att odla kaffe. Kaffet mognar på cirka 1 550 meters höjd och får därmed kvalitetsmärkningen SHG (Strictly High Grown). Bönorna rostas lätt till mellan så att toner av kola, jordnöt, mjölkchoklad och mango växer fram.

BellaVista är ett litet samhälle i hjärtat av Chiapasbergen i södra Mexiko, som gränsar till landet Guatemala. Befolkningen uppgår till cirka 2 000 personer. Här finns vackra landskap med grönskande högländer och rik mineraljord. Samhället är beläget 200 km från ett av de största vattenkraftverken i Mexiko, i Angostura Dam. 

Rosalba Cifuentes Tovia, grundaren av Mayan Harvest Coffee, arbetar med småproducenter som är både familjemedlemmar och grannar i staden Bella Vista. Samarbetet går ut på att förbättra skörde- och processrutiner och i gengäld få mer konkurrenskraftiga priser på kaffet. Rosalba arbetar outtröttligt för att ge medlemmarna försörjning och tillgång till sjukvård och tandvård. Hennes organisation har växt till att ha närmare 100 producenter som medlemmar, av vilka cirka 60 stycken är kvinnor. Hon har avsiktligt delat upp sin produktion i tre kaffegrupper. Stadens kaffe, eller ”Cafe del Pueblo”, kommer från 38 familjeägda odlingar inom kommunen Bella Vista. Dessa 38 familjeägda odlingar producerar sorterna Bourbon och Typica, 1.700 meter över havet, där man tvättar och soltorkar bönorna.