"Humphrey" | Single origin kaffe

125 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Det här kaffet från Panama kommer från ett område som anses vara en av världens bästa regioner för kaffeodling: Boquete. Single origin-kaffet är balanserat med smak av kakao, mandel, kola och har en krämig och söt avslutning.


REGION: Boquete, Chiriquí

ALTITUD: 400–1.600 meter över havet 

TYP: Bourbon, Catuai, Caturra, San Ramon och Typica

SKÖRD: december–mars

PROCESS: tvättad


Boquete är en dal i västra Panama, i Chiriquí-provinsen. Boquetedalen ligger ungefär 1.000 meter över havet, på östra sidan av vulkanen VolcánBarú, Panamas högsta punkt. Platsen är vida känd för sin fantastiska, biologiska mångfald, särskilt vad gäller blommande växter. Välutbildade immigranter, från världens alla hörn, grundade Boquete under sent 1800-tal. Vissa var ingenjörer som arbetade på Panamakanalen, medan andra arbetade med sjöfartshandel. Deras naturliga nyfikenhet och innovationsanda har gått från generation till generation. Även idag har man en innovationskultur i samhället Boquete, även när det kommer till att odla kaffe. Vulkanens sluttningar erbjuder perfekta förhållanden för kaffeplantor: rik ekologisk jord, hög altitud, balanserad nederbörd. Relativt svaga temperaturer och högt skuggskydd saktar ner kaffebönornas mogningsprocess och bidrar till smakrikare bönor.

Panama Boquete SHB-kaffe har en distinkt smak som betonar jordiga, rustika toner, hög syra, och en friskhet som dröjer sig kvar i varje smutt. Vissa anser att Boquete-kaffe är en av världens bästa kaffesorter.