"Humphrey" | Single origin kaffe

125 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Det här kaffet från Panama kommer från ett område som anses vara en av världens bästa regioner för kaffeodling: Boquete. Single origin-kaffet är balanserat med smak av kakao, mandel, kola och har en krämig och söt avslutning.


REGION: Boquete, Chiriquí

ALTITUD: 400–1.600 meter över havet 

TYP: Bourbon, Catuai, Caturra, San Ramon och Typica 

SKÖRD: december–mars 

PROCESS: tvättad


Boquete är en dal i västra Panama, i Chiriquí-provinsen. Boquetedalen ligger ungefär 1.000 meter över havet, på östra sidan av vulkanen VolcánBarú, Panamas högsta punkt. Platsen är vida känd för sin fantastiska, biologiska mångfald, särskilt vad gäller blommande växter. Välutbildade immigranter, från världens alla hörn, grundade Boquete under sent 1800-tal. Vissa var ingenjörer som arbetade på Panamakanalen, medan andra arbetade med sjöfartshandel. Deras naturliga nyfikenhet och innovationsanda har gått från generation till generation. Även idag har man en innovationskultur i samhället Boquete, även när det kommer till att odla kaffe. Vulkanens sluttningar erbjuder perfekta förhållanden för kaffeplantor: rik ekologisk jord, hög altitud, balanserad nederbörd. Relativt svaga temperaturer och högt skuggskydd saktar ner kaffebönornas mogningsprocess och bidrar till smakrikare bönor.

Panama Boquete SHB-kaffe har en distinkt smak som betonar jordiga, rustika toner, hög syra, och en friskhet som dröjer sig kvar i varje smutt. Vissa anser att Boquete-kaffe är en av världens bästa kaffesorter.


Beställningar som görs fram till kl. 14.00 på tisdagar skickas på onsdagar.

Fraktpriser inom Sverige:
För beställningar på upp till 499 kronor: 59 kronor
För beställningar från 500 kronor: fri frakt!

Vi skickar med DHL Service Point i Sverige. Du meddelas per e-post när paketet finnsatt hämta på ditt närmaste upphämtningsställe. För närvarande levererar vi till vissa EU-länder (Finland, Danmark,  Tyskland och Nederländerna). Fraktkostnad 250 kronor. Om du vill   beställa från ett annat land kan du kontakta oss via e-post: [email protected]