Ingredienser:
Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blanda i amaretto och ställ åt sidan. Separera äggvitorna från äggulorna försiktigt. Vispa äggvitorna hårt och ställ åt sidan.
Vispa äggulorna med sockret tills det är en jämn smet. Blanda ner mascarponen och fortsätt vispa ett par minuter. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan och se till att blanda väl.
Ta fram en tallrik/form med hög kant. Doppa ett kex i taget snabbt i kaffet. Kexen får inte bli så blöta så att de blir för mjuka. Bottna formen med ett lager kex. Bred ett lager av mascarponekrämen över kexen. Gör om proceduren med ytterligare ett lager av kex och ett lager av krämen. Avsluta med att pudra över kakaopulvret på toppen.
Ställ tiramisun kallt i minst 3 timmar innan servering. Skär upp i lagom portionsbitar. Det går också bra att göra desserten i portionsformar så blir det extrasnyggt på julafton!
Välkommen till vår julkalender! Varje dag fram tills julafton bjuder vi på spännande julklappar!