Lucka 21.

Recept Klassisk Tiramisu - med TADAH kaffe!
Tiramisu i små glas är en oemotståndligt god och elegant dessert. Den lena mascarponekrämen möter den kraftfulla kaffet och det söta av kakao, vilket skapar en underbar symfoni av smaker.

Vi rekommenderar ett starkt, mörkt och fylligt kaffe som tålar mycket socker och mascarpone: "Karl-Oskar"-blandningen passar perfekt!

Ta mig till "Karl-Oskar"-kaffet!

Tiramisu

Ingredienser:

  • 300g savoirardkex
  • 500 g mascarpone
  • 4 st ägg
  • 100g strösocker
  • 3 dl espresso eller starkt bryggkaffe
  • 2 msk amaretto eller rom
  • Kakao för dekoration

Gör så här:

Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blanda i amaretto och ställ åt sidan. Separera äggvitorna från äggulorna försiktigt. Vispa äggvitorna hårt och ställ åt sidan.

Vispa äggulorna med sockret tills det är en jämn smet. Blanda ner mascarponen och fortsätt vispa ett par minuter. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan och se till att blanda väl.

Ta fram en tallrik/form med hög kant. Doppa ett kex i taget snabbt i kaffet. Kexen får inte bli så blöta så att de blir för mjuka. Bottna formen med ett lager kex. Bred ett lager av mascarponekrämen över kexen. Gör om proceduren med ytterligare ett lager av kex och ett lager av krämen. Avsluta med att pudra över kakaopulvret på toppen.

Ställ tiramisun kallt i minst 3 timmar innan servering. Skär upp i lagom portionsbitar. Det går också bra att göra desserten i portionsformar så blir det extrasnyggt på julafton!


TADAH kafferosteri's Julkalendar 2023

Välkommen till vår julkalender! Varje dag fram tills julafton bjuder vi på spännande julklappar!