"LILLY" - Påskkaffe 2024

125 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Rekommenderad bryggmetod:


"LILLY" PÅSKKAFFE 2024

Årets PÅSKKAFFE är ett elegant kaffe med behaglig syra och mjuk munkänsla som bjuder på söta toner med inslag av choklad och toffee. Perfekt till din söndagstårta eller vardagslyx! Skäm bort dig själv och dina nära och kära!


Bönorna kommer från El Salvador och är mellanrostade:

REGION: Cordillera de Bálsamo, Quetzaltepec
ALTITUD: 1 300 masl
ODLARE: Asociación de Mujeres Cordillera del Bálsamo
TYP:  Bourbon
PROCESS:  tvättat kaffe, washed
KLASSIFICATION: SHG EP
SMAKPROFIL: Rund och mjuk munkänsla, toner av choklad och toffee, elegant, med behaglig syra.


Mer om kaffet och dess bakgrund:

Kaffeproduktionen i El Salvador har präglat landets historia i mer än 100 år och har varit en viktig bidragande faktor till den salvadoranska ekonomin sedan mitten av 1800-talet. På grund av sina rika vulkaniska jordar och milda klimat erbjuder El Salvador utmärkta förutsättningar för kaffeodling och är hem för några av världens mest eftertraktade sorter. Bergskedjan Cordillera del Bálsamo ligger i landets västra region, några tiotals kilometer väster om huvudstaden San Salvador. I denna region ligger många kaffeodlingar runt de branta sluttningarna av vulkanen Quetzaltepec.

Det här kaffet har producerats av kvinnorna i Asociación de Mujeres Caficultoras de la Cordillera del Bálsamo. Kooperativet grundades 2017 som ett initiativ av Sociedad Cooperativa de Caficultores (Siglo XXI). Siglo XXI började med en grupp på 25 kvinnor och gav dem jordbruksstöd för att förbättra produktiviteten på sina gårdar och få ett bättre pris för sitt kaffe. Detta förbättrar i slutändan kvinnornas försörjning och välbefinnandet i deras samhällen. Tack vare Siglo XXI:s stöd i form av jordbruksutbildning, utrustning och plantor kunde kvinnorna öka sina skördar med 150 procent under de första två åren. Dessutom stöder de sitt lokalsamhälle och den offentliga skolan genom att utbilda barn och bygga en hållbar gård som ger mat till eleverna. Även om 2020 var ett tufft år för föreningen på grund av pandemin, fortsätter gruppen att växa och siktar på att uppnå ännu mer under de kommande åren. Vi är så stolta över att kunna erbjuda dig detta projektkaffe som syftar till att stärka kvinnorna i regionen Cordillera del Bálsamo. Genom att köpa denna utmärkta kvalitet stöder du kvinnorna, deras familjer och utvecklingen av deras samhällen.