"Rudolph" | julkaffeblandning

110 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Årets julkaffe 2022 från TADAH kafferosteri är här!

Årets blandning är en kombination mellan kaffebönor från Guatemala "Finca Sebastian" och småskaliga bönder i Colombia som vi mellanrostat för att skapa en mustig känsla på kaffet.

Med toner av mjölkchoklad och nötter samt inslag av marsipan och kola passar julkaffet utmärkt ihop med de traditionella julsmakerna som pepparkaka, dadlar, saffran och fruktkaka. Ett enkelt och gott sätt att förstärka känslan kring juletid!


Om kaffets usprung:

Guatemala - Guatemala är ett fascinerande land med rik ursprungskultur och fantastiska naturliga livsmiljöer. De mest slående dragen i landskapet är de 37 vulkanerna, flera av dem är fortfarande aktiva. Dessa vulkaner är inte bara attraktiva för resenärer att upptäcka utan utgör de distinkta karaktärerna som finns i guatemalanska kaffe.

REGION:  Antigua
ALTITUD:  1 300 - 2 000 meter över havet
ODLARE: Finca San Sebastian
VÄXTYTA: 4.5 ha
SORT: Bourbon, Caturra, Typica, Catuai, Pache
SKÖRD:  Dec – Mar
KLASSIFICERING: SHB EP
PROCESS: tvättad/ våtförädlat 


Colombia - Colombias naturliga skönhet kommer från mångfalden i landet: två hav,snötäckta berg och glaciärer, milslånga öknar samt Amazonområdet– allt detta kan man uppleva i denna unika, sydamerikanska juvel. På grund av närheten till ekvatorn finns det flera mikroklimat inomdessa  bergskedjor. Lägg till detta att altituden varierar mellan 900 och 2 300  meter. Nu kanske du börjar förstå varför colombianska kaffesorter är så skiftande i karaktär.

REGION:  Huila
ALTITUD:  900 - 2 300 meter över havet
ODLARE: småskaliga bönder
VÄXTYTA: genomsnittlig 0.5 – 5.5 ha
SORT: Typica, Caturra, Castillo
SKÖRD:  Sep – Dec (Main Crop), Mch – Jun (Fly Crop / Mitaca)
HÅLLBARHET: Rainforest Alliance
KLASSIFICERING: Supremo
PROCESS: tvättad/ våtförädlat 


Beställningar som görs fram till kl. 14.00 på tisdagar skickas på onsdagar.

Fraktpriser inom Sverige:
För beställningar på upp till 499 kronor: 59 kronor
För beställningar från 500 kronor: fri frakt!

Vi skickar med DHL Service Point i Sverige. Du meddelas per e-post när paketet finnsatt hämta på ditt närmaste upphämtningsställe. För närvarande levererar vi till vissa EU-länder (Finland, Danmark, Tyskland och Nederländerna). Fraktkostnad 250 kronor. Om du vill beställa från ett annat land kan du kontakta oss via e-post: [email protected]