Julkaffe 2023

125 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Årets julkaffe 2023 är här!

Årets finaste julblandning är äntligen här! I år har vi tagit fram ett kaffe som sätter smak på julen. Med toner av marsipan och choklad passar julkaffet utmärkt ihop med de traditionella julsmakerna som pepparkaka, dadlar, saffran och fruktkaka. Ett enkelt och gott sätt att förstärka känslan kring juletid!

2023 års  julkaffe är en exklusiv och smakrik mellanrostblandning gjord på högkvalitativa Arabicabönor från El Salvador.

Smakprofil:  Söt, rund och sammetslen kropp med eftersmak av marsipan och choklad. 

Mellanrost. Passar utmärkt till bryggmaskin, filter, V60, Chemex.


Om kaffets usprung:

Bergskedjan Cordillera del Bálsamo ligger i landets västra regionen, några dussin kilometer väster om huvudstaden San Salvador. I denna region ligger många kaffegårdar runt branten sluttningarna av vulkanen Quetzaltepec. Till detta kaffe bara de bästa bären från fyra olika fincas i regionen har noggrant plockats av hand: Finca San Luis, Finca San Pedro, Finca San Jose Buena Vista och Finca La Trinidad. Efter att ha skördats sorteras kaffebären, fruktköttet tas bort och bönorna tvättas. Sedan ligger de utspridda på uteplatser för att torka i solen. För en jämn torkningsprocess krattas bönorna flera gånger under dagen. Efteråt packas dem upp och förberedd för export.

REGION:  Cordillera del Bálsamo, Quetzaltepec, El Salvador
ALTITUD:  1 200 - 1 350 meter över havet
ODLARE: olika gårdar på Cordillera del Bálsamo
SORT: Arabica: Bourbon, Pacas
SKÖRD: Jan - Apr
KLASSIFICERING:  specialkaffe, SHG EP
PROCESS: tvättad/ våtförädlat