Kaffe är kultur!

Kaffehus har varit en kulturell institution sedan 1600-talet - först i Österrike, sedan i resten av Europa, och nu i samtliga av världens alla hörn. En kopp kaffe kan på ett enkelt sätt föra människor samman, skapa rum för samtal, främja kreativitet, ge dig en lugn stund med dina egna tankar - och framför allt så smakar det helt fanstastiskt att dricka!


TADAH kafferosteri är stolta över att vara medlem i "Konst- & kulturförening Uppvidinge".

Kaffekulturen går långt, långt tillbaka i tiden. Nu är vi en del av denna resa.
Så spännande!

"KONST- & KULTURFÖRENING UPPVIDINGE"

Vi tycker också att den lokala kulturen i vår hemkommun Uppvidinge är viktig. TADAH kafferosteri är därför medlem i ”Uppvidinge Konst- & Kulturförening”. Vi har flera gemensamma projekt, som det första vernissaget för konstnärer i den gamla bankbyggnaden i Lenhovda, eller tävlingen om den nya etiketten till ”Uppvidinge Kaffe”.

Här hittar du kulturföreningens webbplats: www.uppvidingekonstforening.se


Läs mer på den här sajten:

https://matkultursmaland.se/

Julia and Michael – de stolta ambassadörerna för Regional Matkultur i Lenhovda.

"REGIONAL MATKULTUR SMÅLAND"

Vi på TADAH kafferosteri känner oss också som ambassadörer för kaffe av hög kvalitet och vill behålla, och stärka, den här rollen vi har i samhället. Av den anledningen är vi medlemmar i föreningen ”Regional Matkultur Småland”. Regional Matkultur Småland är del i ett europeiskt nätverk med numera 44 regioner i Europa, och totalt 1 500 företagsmedlemmar. Det gemensamma målet för nätverket är att utveckla regionerna genom att marknadsföra lokal och regional mat. I varje region är företag som restauranger, producenter, raffinaderier, gårdsbutiker osv involverade. I Småland är vi för närvarande runt 60 företagsmedlemmar.

Den tryckta broschyren finns hos alla medlemmar, samt på Smålands turistbyråer.
E-versionen av broschyren kan du hitta här.Kom förbi i din klassiska bil och ta en TADAH-kaffe.


Alla älskare av klassiska bilar, 50-, 60-, 70-talet... är mer än välkomna !

KAFFEMUSEET - ETT UTFLYKTSMÅL FÖR ALLA SOM GILLAR VINTAGE

För att kunna ge kaffet en särskild plats i världen har vi upprättat Sveriges troligen minsta kaffemuseum. Här hittar du gamla kaffeburkar, kvarnar, kaffemaskiner, koppar, affischer, kaffepåsar och en hel del annat. Titta runt och sätt dig en stund hos grannen bredvid i ”Helgas stuga”. Här kan du dricka en kopp med utsökt TADAH-kaffe i lugn och ro och låta blicken vandra över samlingen. Vår lilla retrohörna har blivit en populär startpunkt för bilresor. Under sommarmånaderna är vårt rosteri ett resmål för många som äger en klassisk bil, och vi får se alla möjliga bilmärken och modeller hos oss under den tiden på året. Det de alla har gemensamt är kärleken till ”vintage-tiden”. Och därför kan det faktiskt hända att du träffar oss med våra 50-talskläder på och får chansen att höra lite "rock and roll"-musik från högtalarna.


Besök Sveriges minsta kaffemuseum!

Du är välkommen att ta en titt på vår samling av olika saker. Ingen inträdesavgift såklart.