HONDURAS La Calaca
- 179 SEK
Silkeslent kaffe från Honduras, fermenterat i äkta romfat. Smak av torkad frukt, kola och rom – en elegant och karaktärsfull kopp.
La Calaca – Honduras
En karaktärsfull kaffe – fermenterad i romfat.
La Calaca är en rebell i koppform – skapad av Ramón Medina, som växte upp bland kaffebuskar, rika aromer och en familjetradition av kaffeodling i Honduras högländer.
Inspirerad av doften av cigarrer, gamla läderfåtöljer och lagrad rom, har han tagit fram ett kaffe som förenar arv med djärv nyfikenhet och ren njutning.
Genom fermentering i äkta romfat får kaffet en silkeslen och livlig profil med toner av torkad frukt, karamell och en subtil romton. En elegant upplevelse med lätt kropp och mjuk finish.
Ett kaffe för dig som söker något utöver det vanliga.
Smak: Torkad frukt, karamell, rom
Känsla: Ljus, silkeslen, mjuk, livlig
SCA-score: 84–86
Ursprung: Copán, Honduras
Producent: Ramón Medina / Finca La Calaca
Process: Romfatsfermentering
Grade: SHG EP
Skörd: 2024/25
Varietet: Catuai