"Gregory" | Single origin kaffe

I lager.

135 SEK✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Rekommenderad bryggmetod:


"GREGORY"

Det här är ett unikt kaffe från Colombia, från kaffeodlingen ”La Riviera”, som ligger 1 600–1 700 meter över havet. 


REGION:  Santa Rosa de Cabal,  Risaralda
ALTITUD:  1.600 - 1.700 meter över havet
ODLARE: Julio César Madrid Tisnés
FARM: Finca La Riviera
VÄXTYTA: 25 ha
SORT: Castillo, Caturra
SKÖRD:  september - december, maj - juli
PROCESS: Black Honey


Kaffebönorna behandlas med en ”Black honey”-process. De dominerande smakerna kan beskrivas som tropisk frukt, kola, jordgubb och har en vinliknande, söt och behagligt syrlig citruskaraktär.

Risaralda ligger inbäddat mellan Västkordiljäran och Centralkordiljäran, i hjärtat av Colombias kaffelandskap. Topografin är tuff men klimatet och den vulkaniska jorden är utmärkta förhållanden för kaffeodlingar. Kaffe planterades i Risaralda redan så tidigt som på 1700-talet. Kaffeodlar-familjerna har anpassat sig till topografin och arbetat hårt för att forma ett landskap som har en kombinationav naturliga, ekonomiska och kulturella element. Tack vare deras arbete blev kaffe så småningom den största utvecklingskraften i Risaralda. 

Finca La Riviera ligger i byn La Estrella, i Santa Rosa de Cabal, några kilometer nordöst om Pereira, Risaraldas största stad. Julio Cesar Madrid Tisnés, tredje generationens kaffeodlare, brukade administrera sin familjs kaffeodlingar. En dag bestämde han sig för att köpa en odling för att ha ett eget projekt: marknadsföra tillverkning och konsumtion av högkvalitativt kaffe, genom att odla kaffesorter med mindre skördar men med enastående smakprofiler som Geisha, Red och Pink Bourbon, Laurina, Maragogype, med flera. Utöver att ha planterat nya sorter har Julio och hans team gjort en grundlig analys för att fastställa den idealiska jäsningsprocessen, jäsningstid, samt torkningsrutiner för varje sort. Efter flera års experimenterande har de utformat fem metoder som anpassas efter de olika sorterna: tvättad, naturlig, honung och två experimentella metoder som kallas ”kallpress” och ”odling”.