"Amaya" | Single origin kaffe

115 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Rekommenderad bryggmetod:


"AMAYA": Single Origin kaffe från Peru! 

Region: Peru, Cajamarca, Junin, Cusco, San Martin
Odlare: Samhället ”Asociación de Productores y Exportadores de Café Rodriguez de Mendoza” (APROEXPORT)
Altitud: 1 900 - 2 000 meter över havet
Typ: Bourbon, Typica, Caturra, Pache, Mundo Novo, Catuai, Catimor
Klassificering: Grade 1
Process: washed


mjukt • hasselnötter • mjölkchoklad • balanserad och söt smak • behagligt syrlig citrus


Det blågrå och skummande Stilla havet i väst, de majestätiska Andernai mitten, och oändliga Amazonas i öst – det finns mångaanledningar att förälska sig i Peru.

Staden Rodriguez de Mendoza hittar du längs den östra sluttningen av Anderna. Samhället ”Asociación de Productores y Exportadores de Café Rodriguez de Mendoza” (APROEXPORT) sträcker sig hela vägentill den södra gränsen av skogen ”Alto Mayo Protection Forest”. Kooperativet ”Asociación de Productores y Exportadores de CaféRodriguez de Mendoza” består av 356 medlemmar, som alla driver småskaliga odlingar på mellan 2 och 10 hektar.

Ända sedan det grundades år 2013 har kooperativet strävat efter att förbättra sina medlemmars försörjning. På en professionell nivå bjuder man in experter för att konsultera ekologiska jordbruksmetoder. Kooperativet och dess odlarmedlemmar strävar efteratt ta del av fördelarna av det ekologiskt odlade kaffet. På så vis stöttar man kaffeodlarna, men man hjälper även till attgrundlägga stabila och oberoende strukturer i en relativt avlägsenregion.