"Kristina" | kaffeblandning

I lager.

125 SEK



✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Rekommenderad bryggmetod:


"KRISTINA"

Som komplement till Karl-Oskar kommer nu vårt andra mörkrostade kaffe: KRISTINA!

En mörkrostat blandning med bönor från El Salvador och Indien, betydligt starkare med tydliga rostaromer! För dig som gillar starkt, fylligt kaffe! Det här kaffet är inte fruktigt eller syrligt, utan mer chokladigt och nöttigt i smaken.

Tack till konstnären Gunilla Fagerkvist Ursjö för den fina bilden! www.gunilladesign.se


Om kaffets usprung:

EL SALVADOR:

Bergskedjan Cordillera del Bálsamo ligger i landets västra regionen, några dussin kilometer väster om huvudstaden San Salvador. I denna region ligger många kaffegårdar runt branten sluttningarna av vulkanen Quetzaltepec. Till detta kaffe bara de bästa bären från fyra olika fincas i regionen har noggrant plockats av hand: Finca San Luis, Finca San Pedro, Finca San Jose Buena Vista och Finca La Trinidad. Efter att ha skördats sorteras kaffebären, fruktköttet tas bort och bönorna tvättas. Sedan ligger de utspridda på uteplatser för att torka i solen. För en jämn torkningsprocess krattas bönorna flera gånger under dagen. Efteråt packas dem upp och förberedd för export.

REGION:  Cordillera del Bálsamo, Quetzaltepec, El Salvador
ALTITUD:  1 200 - 1 350 meter över havet
ODLARE: olika gårdar på Cordillera del Bálsamo
SORT: Arabica: Bourbon, Pacas
SKÖRD: Jan - Apr
KLASSIFICERING:  specialkaffe, SHG EP
PROCESS: tvättad/ våtförädlat 


INDIEN:

India is a country full of color: bowls of spices in brick-red and  ocher shades in vivid market streets, turquoise water hitting golden  beaches, and verdant volcanic mountains pervading picturesque flora. It is in the top 10  coffee-producing countries, with around 70% of its production being Robusta. The country is well suited for the production of Robusta, given  its lower altitude and climate. Such conditions paired with great care  and attention, have successfully positioned Indian Robusta in the  premium end of the market. This cup of fine Robusta is driven by a heavy and creamy profile with notes of chocolate and hazelnut.

REGION:  Indien, Coorg District i Karnataka
ALTITUD:  600 - 1 300 meter över havet
ODLARE: olika gårdar
SORT: Robusta
SKÖRD: Jan - Mar
KLASSIFICERING:  specialkaffe, Parchment AB
PROCESS: tvättad/ våtförädlat