Rarity: "HAWAII" (100g)

195 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Rekommenderad bryggmetod:


Detta urval av kaffe representerar de sällsynta och finaste typerna som produceras i världen idag. En riktig njutning för connoisseuren och nyfikna.

Rarity: Exklusivt kaffe från Aloha Farms, Kona, Hawaii, USA

SMAKPROFIL: ljus och behaglig syra, sammetskropp, påminner om mjölkchoklad, gröna söta druvor, inslag av viol


REGION:  Kona
ALTITUD:  500 - 700 meter över havet
ODLARE: Aloha Farms
SORT: Typica, Bourbon, Yellow Caturra
SKÖRD: Aug - Jan
KLASSIFICERING:  specialkaffe, GRADE PRIME
PROCESS: tvättad/ våtförädlat 

Ett kaffe du vill inte missa!

Rik vulkanisk jord, dimmiga eftermiddagar, med måttliga temperaturer och milda havsbrisar, ger det perfekta klimatet för att odla Kona Coffee, den mest välkända kaffeodlingsregionen på Hawaii. En lång historia av produktion har hjälpt till att bygga upp ryktet för kaffe från Kona. Detta har dock inte varit problemfritt, eftersom utmaningar uppstod tidigare på grund av missbruk av varumärket "Kona".

Konas kaffescen kännetecknas av många familjedrivna gårdar, inklusive Aloha Farms Hawaii. Detta familjeägda kooperativ grundades 2009 och representerar 33 oberoende bönder. Tillsammans bidrog de till en fjärdedel av allt Kona råkaffe som bearbetades på Hawaii 2019. Aloha Farms tror starkt på hållbart jordbruk och regenerativ kaffeproduktion. Alla deras gårdar ligger på Mount Hualalai-delen av Big Island of Hawaii, under den tropiska terrängen av den aktiva Mount Hualalai/Mauna Loa-vulkanen. 

Tack vare den rika vulkaniska jordmånen i området har kaffe här idealiska förutsättningar att frodas. Denna tvättade Kona är en av dem. Efter att ha handplockats genomgick den tvättad bearbetning och sedan soltorkad på förhöjda bäddar. Utöver kaffeproduktion, omfattar Aloha Farms mångsidigt jordbruk, och inkluderar macadamianötter, avokado, havssalt och honung i sina erbjudanden.