"Leonard" | Single origin kaffe

165 SEK

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Rekommenderad bryggmetod:


"LEONARD"
Kenya Endebess Estate
Farm Coffee, Microlot

Vårt första natural kaffe från Kenya någonsin. Dessa kaffebönor är absolut rare delicious! Vi är glada över att dela med oss av vårt första kaffe någonsin från Kenya, från Endebess i Trans-Nzoia. Detta är en unik möjlighet att smaka på en unik tolkning av ett redan unikt ursprung.

REGION: Trans Nzoiya, Northern Rift Valley, Kenya
ALTITUD: 1.750–1.950 meter över havet
ODLARE:  Endebess Estate
TYP: Batian, Ruiru 11, SL 28
PROCESS:  natural, sun-dried
SMAKPROFIL:  smaker av tropiska frukter och melass


Endebess Estate ligger i den norra delen av Kenyas Rift Valley, nära marknadsstaden Kitale i Trans Nzoiya County. Endebess Estate har cirka 758 hektar total markyta, varav 248 är kaffe. Detta natural kaffe är tvättat med färskt flodvatten från Koitobosfloden och sedan soltorkat på upphöjda bäddar. Det tar vanligtvis 21 till 28 dagar att torka, beroende på vädret. Bönorna roteras minst fyra gånger om dagen. Rift Valley innehåller Cherang'any Hills och en kedja av vulkaner, av vilka några fortfarande är aktiva. 

Cherang’any Hills är en av Kenyas fem stora skogar och spänner över tre län, nämligen Trans Nzoia, Elgeyo Marakwet och West Pokot. Endebess Estate-gården ligger vid foten av Mount Elgon, en utdöd sköldvulkan på gränsen mellan Uganda och Kenya. Så långt tillbaka som på 1940-talet malde och förädlade Endebess Estate sitt eget kaffe samt närliggande små producenter.