UTMARKSKAFFE

I lager.

130 SEK✓ Frakt 59kr - Gratis över 499kr ✓ Leveranstid 3-5 dagar

Rekommenderad bryggmetod:


UTMARKSKAFFE
**mellanrost**

Ditt kaffe för alla utomhusaktiviteter: Kaffeblandning med bönor från Etiopien & Vietnam

Vandring, klättring, cykling, fiske, camping - vad ditt äventyr i naturen än är: då och då behöver man en paus med en utsökt kaffe. Ta med dig termosen eller koka ditt kaffe över öppen eld och njut av stunden i naturen. Det är ute som kaffe smakar bäst!

Detta mellanrostade specialkaffe har en smakrik och fyllig kropp med toner av blåbär och mjölkchoklad samt en hint av florala & träiga toner.

Passar både som kokkaffe och som filterkaffe!


Vårt recept på kokkaffe:

♥ Koka upp rent, kallt vatten i en kaffe-kanna över öppen eld/glöd eller på spisen till 90–94 grader eller när bubblorna börjar släppa.
♥ Ställ vattnet på indirekt värme och tillsätt grovmalet kaffet (70g per liter) och låt det flyta överst någon minut. Rör sedan ner det och koka upp vattnet och kaffet.
♥ När det kokat upp och skummat sig på ytan så ta det snabbt från värmen - då det kokar över snabbt och ställ att dra i 3-5 minuter eller till önskad styrka. Skummet ska lägga sig något och det mesta av det malda kaffet ska sjunka till botten.
♥ Rör i kaffesalt om du vill. Tips: om det sitter malt kaffe och skum i pipen på kannan så kan du först hälla bort en skvätt innan du serverar kaffet. Nu är det dags att njuta!